A QSC TouchMix sikere a 2014-es NAMM Show-n!

 

QSC TouchMix Best of Show díj

QSC TouchMix

QSC TouchMix

QSC TouchMix
 

QSC TouchMix - A közlemény ide kattintva tekintehtő meg!

 

Aki figyelemmel kíséri a QSC.hu Facebook oldalát, annak bizonyára nem újdonság, hogy csapatunk nemrég Amerikában járt. Úti célunk a QSC gyár és a 2014-es NAMM Show volt. Ígérjük, hogy a gyárban látottakról és hallottakról is hamarosan beszámolunk, hiszen rengeteg érdekességgel találkoztunk, ám ebben a cikkben a NAMM Show egyik legnagyobb látványosságát mutatjuk be, mely a Best of Show díjat is elnyerte. Ez a QSC TouchMix!

 

Pár hete elindult a találgatás a világ hangtechnikai fórumain arról, mi lehet a QSC újdonsága, melyet ekkora titok övez. Legtöbben egy új erősítőre, vagy egy új aktív hangsugárzóra voksoltak. Ám a NAMM Show-n a QSC nagy meglepetést okozott! Bár voltak páran, akik közel jártak az igazsághoz, hiszen a technológia a Q-Sys hálózati rendszer alapján rendelkezésre állt, már „csak” egy digitális keverő formájába kellett átültetni. Nézzük, mit tud a TouchMix.

Nem csoda, hogy a NAMM Show-n óriási volt az érdeklődés a TouchMix iránt, hiszen egy olyan eszközről van szó, amely rendkívül széles réteg számára kínál remek megoldást. A bemutatók megállás nélkül, gyakorlatilag non stop zajlottak a QSC standján. Az egyik bemutatót mi is rögzítettük, melynek végén a QSC egy üzenetet is küldött Magyarországra. Ezt ide kattintva tekintheted meg. A TouchMix egy rendkívül kompakt digitális mixer, melynek használatához nincs szükség külön iPad-re, ettől függetlenül vezérelhető vele, így könnyítve meg esetlegesen a színpadról való beállítást távvezérlés segítségével. A csomag tartalmaz egy Wi-Fi adaptert, melyet csatlakoztathatunk a TouchMix egyik USB portjához, így jön létre a külső kapcsolat.

A QSC ezt a vadonatúj eszközt olyan zenészeknek, produkciós és élőhangosítással foglalkozó szakembereknek tervezte, akiknek egy „nagy keverőpult” képességeire van szüksége kompakt méretben és könnyen kezelhető formában, mindez megfizethető áron. A TouchMix olyan szintű teljesítményt és funkcionalitást kínál, mely a legtöbb szakember igényét kielégíti, ám emellett számos szolgáltatást nyújt a kevésbé tapasztalt felhasználóknak is a gyors és minőségi eredmény eléréséhez.

Párhuzamot vonva a modern fényképezőgépekkel, megtalálható minden olyan fejlett funkció, melyre a hasonlat szerint egy profi fotós számára szükség lehet, de egy kezdő felhasználó is a legoptimálisabb eredményt érheti el. A TouchMix-8 12 darab, a TouchMix-16 20 darab bemeneti csatornával rendelkezik, emellett a felhasználó választhat a „haladó”, vagy az „egyszerű” kezelési módok közül, ahol az előbbinél minden paraméter, az utóbbinál csak a legfontosabb kezelőszervek érhetőek el. Az „egyszerű” móddal könnyen és egyszerűen érhetünk el fantasztikus eredményt, hasonlóan a fényképezőgépek „auto” funkciójához. A „haladó” móddal a keverő minden funkcióját és paraméterét az ellenőrzésünk alatt tarthatjuk, míg a „varázsló” az előre beállított, kifejezetten élőhangosításra optimalizált értékekkel segíti a felhasználót. A grafikus kezelőfelület egy színes érintőképernyő segítségével jelenik meg, mely gyors és intuitív irányítást tesz lehetővé.

A „nagy keverő” tulajdonságai

-    Minden elérhető bárhonnan és bármikor.
-    4 sávos parametrikus hangszínszabályzó és felül-áteresztő szűrő minden egyes bemeneti csatornán
-    2 dinamika szabályzó (kompresszor és kapu) minden bemeneti csatornán
-    4 prémium kategóriás sztereó effekt (DSP) teljes választékkal
-    8 DCA és 8 Mute csoport
-    Grafikus EQ, lyukszűrők, limiter és késleltetés minden kimeneti csatornán
-    Professzionális mikrofon előerősítők a tökéletes és tiszta hangzásért
-    Csatornánként választható fantom-táp
-    Többsávos felvételi és lejátszási lehetőség USB porton keresztül, külső számítógép nélkül

Kis méret, nagyszerű külső

-    Laptop méret és súly
-    Kezelés a beépített színes érintőképernyő és forgó tárcsa segítségével, vagy külső mobil eszközzel (pl. tablet), vagy egyszerre mindegyikkel
-    Többféle monitor kimenet, melyek akár fülmonitort is képesek közvetlenül meghajtani
-    USB portos Wifi adapter, nincs szükség egyéb hálózati eszközre
-    Párnázott hord táska, a könnyű és biztonságos szállításhoz

 

TouchMix-16
-    20 darab teljes értékű bemeneti csatorna (16 db monó, 2 db sztereó) + talkback
-    10 darab kimeneti csatorna ( 6 db aux, L,R, 2 db sztereó), melyből a sztereó kimenetek fülmonitort is képesek közvetlenül meghajtani

 

TouchMix-8
-    12 darab teljes értékű bemeneti csatorna (8 db monó, 2 db sztereó)
-    8 darab kimeneti csatorna ( 4 db aux, L,R, 2 db sztereó), melyből a sztereó kimenetek fejhallgatót is képesek közvetlenül meghajtani

 

Facebook oldalunkon folyamatosan új információt tudhatsz meg a TouchMix-ről! Kattints ide és kövess minket, hogy ne maradj le róla!