A The Rolling Stones basszusgitárosa is a QSC családjában!

Darryl Jones, The Rolling Stones


 

A QSC „K for Musicians” gyorsan bővülő családjának újabb tagja, a híres basszusgitáros Darryl Jones, aki már a legismertebb zenészekkel is játszott együtt jazz, blues és rock zenekarokban, az utóbbi közel húsz évet pedig a The Rolling Stones zenekarban töltötte. Jones a turnék során került kapcsolatba a K és KW sorozattal, meglepő módon két dobosnak, Omar Hakim és Dave Weckl-nek köszönhetően.

 

„Először Omar ajánlotta nekem a QSC-t amikor elektromos dobon játszott. Aztán volt egy turné Oz Noy-al és Dave Weckl-el, akik ezt használták dob monitorként. Mikor meghallottam, hogy hogyan szól a cucc, megkértem Őket, hogy hozzanak össze a QSC-s fiúkkal.”- mondja Jones. Szerinte az összeállítás (KW122 és KW181), amit a basszushoz használ, egy tiszta, erőteljes hangzást ad és nagyon jól szerepel a különféle stílusokban. „Rengeteg különféle zenét játszom, rock & roll-t, elektronikus jazz-t, szinti basszust, szólót mindenféle effekttel. Megpróbálom mindig megkeresni azt a hangzást, ami a legjobban illik az adott zenéhez. A rock and roll-hoz csöves hangzást használok. Ám végre megtaláltam azt a szerkót, ami ugyanúgy jó a szinti basszushoz, vagy a sok effekthez. Máskor viszont, egy nagyon tiszta, világos, de erőteljes hangzásra van szükségem.

A szélessávú QSC cuccal ez nagyszerűen működik és ez az, ami elvezetett a QSC-hez”- magyarázza Jones. Darryl Jones pályafutását, Miles Davis basszusgitárosaként kezdte, amikor a „Decoy” és a „You’re Under Arrest” című albumon játszottak együtt. Jones sok híres jazz zenésszel dolgozott már, többek között, Herbie Hancock, Mike Stern, John Scofield, vagy a  Steps Ahead –el, de nagyon sok POP és ROCK sztárral is, úgy mint Sting, Peter Gabriel, Madonna vagy Eric Clapton. Az elmúlt tizenkilenc évet a The Rolling Stones-ban töltötte, mint basszusgitáros. Ezen kívül sok más projektnek is tagja, például a „Three Brave Souls”-nak John Beasley-vel és egy rock triónak, melyet „The Stone Raiders”-nek hívnak. „Bár ez egy rock-trió, mégis inkább valami „nem hagyományos blues” ez, ami valójában egy blues alapú zene kicsit agresszívebben” - teszi hozzá Jones. „A QSC KW széria nagyon jól illeszkedik az elképzeléseimhez, nagy hangerőn is tiszta, érthető marad. Ha „mocskos” csöves hangzást akarok, akkor pedig használom a csöves erősítőt. Szóval a lényeg, hogy bármit meg tudok csinálni a QSC szettel!”

 

A „K for Musicians” - „K családot a zenészeknek” története:

Az, hogy létrejött a KforMusicians.com, valójában maguknak a zenészeknek köszönhető, akik online fórumokon beszélték meg tapasztalataikat a QSC aktív hangrendszerek minőségéről, mind tökéletesebb megoldást keresve a pontos hangvisszaadásra egy élő produkció során. A honlap jelenleg angol, spanyol, francia, orosz és török nyelven érhető el, több megoldást kínálva arra, hogy miként használhatóak a QSC K sorozatú hangsugárzók különféle alkalmazásoknál. Interjúk és fényképek segítik az ide látogatókat, akik sokféle hangszeres területről érkezve keresnek megoldást, legyen az akusztikus, vagy basszusgitár, elektromos, vagy akusztikus dob, billentyű, vagy bármilyen más felhasználói csoport. Ez a közös cél teszi lehetővé, hogy a „K” család tagjainak segítségével ihletet merítsenek a zenészek az élő koncertjeikhez, és még dinamikusabbak, még kifejezőbbek, még kreatívabbak lehessenek fellépéseiken.