Dave Weckl is a QSC-t választotta!

Dave Weckl

Dave Weckl

K for Musicians
 

A QSC örömmel köszönti a „K for Musicians” családjában Dave Weckl-t, aki tizenhat éves kora óta dobol és számtalan híres zenésszel játszott már együtt az eltelt közel harminc évben, mely a nagy szakítás (Simon and Garfunkel, 1983) óta eltelt. Dave Weckl neve hazánkban is ismerősen cseng, hiszen rengeteg nemzetközi produkcióban vett már részt. 

 

Miután a 2012-es NAMM SHOW-n megismerte a QSC K sorozatát, azonnal döntött. Weckl elment a cég főhadiszállására és kiválasztotta a számára legmegfelelőbb rendszert, amely egy QSC KW122-ből és egy QSC Ksub-ból áll.
 

„ Fantasztikus a hangzása és csak minimális EQ-zást igényel, már ha egyáltalán szükség van rá,” mondja Weckl. „ A K sorozat olyan természetességgel és hanghűséggel adta vissza az akusztikus dobom hangját, mely hihetetlen volt számomra. Akkora tartalék van a rendszerben, melyet még sosem használtam színpadon.” Weckl szerint nagyon jó hatással van az új rendszer a játékára. „ Az új QSC páros sokkal komfortosabb, felveszi a versenyt bármelyik más rendszerrel és igazán ütős dob hangzást biztosít a színpadon” - magyarázza. „ Igazi mélyeket ad, amire mindig is szükségem volt és ezt szinte lehetetlen megtalálni más rendszerekben. Ez a „komfort tényező” segít abban, hogy lazítsak és játék közben a zenére tudjak koncentrálni akkor, amikor szükségem van rá.” Weckl számos művésszel turnézott már együtt, köztük kilenc évig Chick Corea-val. Session zenészként tagja lehetett Madonna, George Benson és Barry Manilow zenekarának is, és sok más formációnak a jazz, rock, pop és R&B stílusokban. Nemrég ismét Európában játszott a Chris Minh Doky and the Nomads nevű zenekarral, ill. sokszor lép színpadra Mike Stern, Chuck Loeb és Oz Noy gitárosokkal együtt. A turnék között otthoni stúdiójában dolgozik Los Angeles-ben saját szóló lemezein, melyekből eddig kilencet adott ki. Ebből ötöt Dave Weckl Band névvel. Ezen kívül számos oktató videót és DVD-t is készített.

Weckl hozzáteszi, hogy a K sorozatnak olyan pontos a hangvisszaadása, olyan természetes a dob hang amit hall belőle, mely inkább a HI-FI-re hasonlít, de mégis akkora erő lakozik benne, hogy egy hangos színpadon is megállja a helyét. „Végre megtaláltam azt a rendszert, amelynél nem kell megszenvedni a jó hangzásért. Főleg akkor, amikor fontosak az igazi mélyek”- mondja. „Ez olyan, mint amikor ülsz egy profi stúdióban és egy nagyszerű felvételt hallgatsz a világ legdrágább monitorjain. Nagyon gyilkos!”

Forrás: http://kformusicians.com/