GX Erősítők

                 QSC GX erősítők

 

 QSC erősítő

 

QSC erősítő hátulról

 
 GX3 | GX5 | GX7
 
   

A QSC GX erősítőkre 6 év garanciát biztosítunk! Amennyiben már rendelkezel ilyen erősítővel, ide kattintva regisztrálhatod a 6 éves garanciára.

 

A GX sorozat ideális választás mindazon előadók, együttesek számára, akiknek fontos a hordozhatóság, hangminőség és mindezt a legkedvezőbb ár / teljesítmény arányban szeretnék megkapni. Tervezésénél fő szempont volt a korszerű, ugyanakkor egyszerű kialakítás, könnyű használat, valamint a legendás QSC megbízhatóság megőrzése. A GX sorozat erősítői elegendő teljesítményt biztosítanak a kisebb együttesek, előadóművészek által használt legnépszerűbb hangsugárzók meghajtásához. A hangsugárzók gyártói általában olyan erősítőt javasolnak a hangsugárzóikhoz, amely teljesítménye megegyezik a hangsugárzó zenei, (program) teljesítményével, vagy kétszerese a folyamatos (RMS) teljesítménynek. Ezt alapul véve a GX3 ideális a 300W/8 ohmos, a GX5 az 500W/8 ohmos, a GX7 pedig a 725W/8 ohmos zenei teljesítményű hangsugárzókhoz. Mindkét modell maximális teljesítmény-leadást biztosít 4 és 8 ohmos terhelésekre egyaránt. A népszerű 4 ohmos hangsugárzók (kétutas hangsugárzók, vagy számos subwoofer) tulajdonosai számára a 700W/4 ohm teljesítményű GX5, vagy az 1000W/4 ohm tökéletes párosítást jelent.

További segítség a megfelelő GX kiválasztásához ezen a linken.

 

Műszaki megjegyzések

A GX3 munkaponti beállítása alapján B osztályú erősítő, így az elérhető legmagasabb termikus hatásfokot ötvözi a kiváló teljesítménnyel.

A GX5 erősítő H osztályú kapcsolástechnikával rendelkezik, amely a nagyobb testvér, a  QSC RMX sorozatának alapjaira épül, ezáltal azonos méret és súly mellett majdnem kétszer nagyobb teljesítmény leadására képes. A H osztályú végfokozat egyik jellemzője, hogy tápfeszültsége a teljesítmény függvényében kerül beállításra. A QSC szakértő tervezésének köszönhetően az erősítő képes váltani kevesebb, mint egy milliomod másodperc alatt kis teljesítményű tápfeszültségről nagy teljesítményűre (és vissza). Ez biztosítja, hogy a kívánt teljesítmény mindig rendelkezésre áll további járulékos veszteség nélkül.
Mindkét erősítő prémium kategóriás toroid transzformátorokkal készül.
A GX7-ben szintén 2 lépcsős H-osztályú teljesítményerősítő dolgozik, a tápellátást azonban már PowerLight kapcsolóüzemű tápegység biztosítja. Az eredmény pedig az egyik legjobb teljesítmény/súly arányú erősítő a piacon.

Szintén közös a fordulatszám szabályzós ventillátor, amely keresztirányban mozgatja a levegőt a készüléken belül, így biztosítva, a végfokozattól a transzformátorig/tápegységig a megfelelő hűtést. Természetesen megtalálható bennük az általában előforduló veszélyekkel szembeni védelem, így biztosítva stabil teljesítményt és hosszú élettartamot.

 

GuardRail ™

A GuardRail védelmet nyújt a káros túlterheléssel szemben úgy, hogy mindemellett az erősítő a maximális teljesítményt nyújtsa. Jelentős túlvezérlés, vagy szélsőséges túlmelegedés esetén úgy óvja az erősítőt, hogy csökkenti az erősítést, de csak olyan mértékben, amely már biztosítja az erősítő és hangsugárzók hibamentes működését, megakadályozva, hogy a zene torzítson, vagy szélsőséges esetekben esetleg (amikor a védelem dolgozik) elnémuljon.

 

Subwoofer / Satellite keresztváltó

A GX sorozat rendelkezik beépített keresztváltóval is. Ebben az üzemmódban az erősítő a CH1-en beérkező jelet kettéosztja, így a kimenetek közül a CH1 20Hz-100Hz között, míg a CH2 100Hz-20 000Hz frekvenciasávban dolgozik. A GuardRail ™ optimalizálja a csúcsteljesítményt mindkét csatornán külön-külön, ezzel biztosítva a megfelelő dinamikatartományt. Ezzel a megoldással nagyon egyszerűen és költségtakarékosan, külső hangváltó használata nélkül lehet szub és top hangsugárzókat meghajtani, mivel az előlapon található hangerő gombokkal egyszerűen be lehet állítani a csatornák helyes arányát is.
 

Jellemzők: 

  • Jól alkalmazható a legtöbb hangsugárzó típushoz

  • 4 ohmos és 8 ohmos hangsugárzó rendszerekhez javasolt

  • Bemenetek: XLR (3 pin), 6.3 mm (TRS) Jack szimmetrikus és RCA aszimmetrikus

  • Kimenet: Speakon ® Combo , 6.3mm Jack vagy Speakon 2-pólusú, és 4-pólusú (belül összekötve), illetve csavaros (banándugós)

  • Minimális beépítési mélység 257 mm, ezáltal a legtöbb rackbe beszerelhető

  • Könnyű - kevesebb, mint 13,5 kg

  • GuardRail ™ védelmet nyújt a túlterheléssel, és túlmelegedéssel szemben úgy, hogy mindemellett a maximális teljesítményt nyújtja.

  • Előlapi Power, Signal és Clip LED-ek

  • Beépített Subwoofer/Satellite keresztváltó 

 

 
SPECIFIKÁCIÓ
GX3
GX5
GX7
8 ohm (1 kHz, mindkét csatorna meghajtva)
300 W
500 W
725W
8 ohm (1 kHz, egy csatorna meghajtva)
350 W
600 W
800W
4 ohm (1 kHz, mindkét csatorna meghajtva)
425 W
700 W
1000W
4 ohm (1 kHz, egy csatorna meghajtva)
500 W
850 W
1200W
Jel - zaj viszony, 20 Hz-20 kHz
100 dB
Torzítás: 1 dB névleges teljesítmény alatt, 1kHz
8 ohm: kevesebb, mint 0.02%
4 ohm: kevesebb, mint 0.05%
Bemeneti érzékenység (8 ohm)
1,2 Vrms
Feszültségerősítés (8 ohm)
32,2 dB
34,4 dB
36,1dB
Kapcsolástechnika
B
2 lépcsős H
2 lépcsős H
Frekvenciaátvitel
20 Hz - 20 kHz, +0, -1 dB
Bemeneti impedancia
Nagyobb, mint 20 kohm (szimmetrikus)
Maximális bemeneti jelszint
+24 dB (16 Vrms)
Bemeneti csatlakozók, csatornánként
Szimmetrikus: 3 p. XLR, 6,3mm jack
Aszimmetrikus: RCA
Kimeneti csatlakozók, csatornánként Speakon®, 6,3mm jack, csavaros
Erősítő és hangsugárzó védelem Rövidzár, szakadás, hő, RF, egyenáram
Előlapi visszajelzők és kezelőszervek
Bekapcsolt állapot: kék LED
Jel: zöld LED (-35 dB küszöbértékkel)
Klip: piros LED (0,1% THD küszöbértékkel)
Hangerőszabályzók
Hátlapi kezelőszervek
Szélessávú/keresztváltó kapcsoló, (keresztezési frekvencia 100Hz, harmadrendű aluláteresztő és másodrendű felüláteresztő szűrő)
Tápfeszültség
100, 120, 230 VAC, 50-60 Hz
Méretek
Magasság: 89 mm (2 RU)
Szélesség: 483 mm
Mélység: 257 mm
Tömeg
12,1 kg
12,6 kg
7,5 kg
Igazolások, nyilatkozatok UL, CE, RoHS/WEEE