AcosuticDesign-S10T

 

 QSC AD-S10T

 

   

A QSC AcousticDesign™ sorozata hazánkban is rendkívül népszerű. Többek között éttermek, pub-ok, diszkók és konferenciatermek hangosításához választották már ezeket a 100V-os rendszerben is üzemelő hangsugárzókat. Töretlen népszerűségük kiváló hangminőségüknek és megbízhatóságuknak köszönhető. A család pedig most újabb taggokkal bővült.

QSC AcousticDesign™ S10T egy kétutas (10”+1.4”), passzív hangsugárzó, mely akár 70/100V-os rendszerekhez is csatlakoztatható, így ideális megoldás számos hangosítási feladathoz. A QSC új generációs hangsugárzói is a könnyű installáció alapelvére épülnek. Az AD-S sorozat innovációja lehetővé teszi a tervezők és kivitelezők számára, hogy a rendszer a lehető leggyorsabban telepíthető legyen. Ezenkívül az AD-S tökéletes kiegészítője lehet nagyobb rendszernek is.

A hangszórók egy tartós ABS műanyagból készült kávában kaptak helyet. A DMT™ (Directivity Matched Transition) kialakításnak köszönhetően a keresztezési frekvencián megegyezik a magas- és mélyhangszóró lesugárzási szöge. Egy 1.4”-os nyomókamrás motor felel az S10T-ben a magas hangok megszólaltatásáért, mely a 10”-os mély-közép hangszóróval együtt, teljes sávszélességű reprodukciót biztosít. A maximális minőség elérését é a QSC Intrinsic Correction™ eljárása segíti, mely a Q-Sys rendszerekben és az új QSC erősítőkben egyaránt megtalálható. Transzformátoros kiegészítéssel 70/100V-os rendszerekhez is könnyedén csatlakoztatható, megtartva a kitűnő hangminőséget.

Az egyszerű és rugalmas telepítést az is könnyíti, hogy Euroblock csatlakozót kapott a hangsugárzó. Az új X-Mount™ tartókonzol pedig lehetővé teszi a gyors és egyszerű rögzítést a falfelületre. Segítségével szinte minden helyzetben felszerelhető az S10T, legyen az vízszintes, függőleges, vagy döntött. A 2013-as InfoComm kiállításon a QSC szabadalmaztatott X-Mount™ tartókonzolt "Best of Show" díjjal jutalmazták.

Az AD-S sorozat könnyen szerelhető, bármilyen sík felületre. Az X-Mount™ tartókonzol bordázott felülete gondoskodik arról, hogy a beállított pozíció az idő múlásával se változzon meg. Nincs szükség különleges szerszámokra a telepítéshez, vagy a dőlésszög állításhoz. Továbbá, az S10T rendelkezik M10-es furatokkal, melyek segítségével bárhová függeszthető.

Az S10T hangsugárzók megfelelnek az IEC60529 IP-54 szabványnak, így por és fröccsenés állók, porszórt alumínium rácsuk pedig időjárásálló.

Diszkrét, visszafogott megjelenéséhez a felirat nélküli rács is hozzájárul. Alapesetben kétféle színben, fekete (RAL 9011) vagy fehér (RAL 9010) rendelhető, de opcióként bármilyen színben elérhető. Az AD-S hangsugárzók környezetbarát, újrahasznosított papírdobozokba kerülnek becsomagolásra.

 

 

Jellemzők:

  • DMT™ (Directivity Matched Transition), a keresztezési frekvencián megegyezik a magas- és mélyhangszóró lesugárzási szöge
  • Szabadalmaztatott X-Mount™ tartókonzol, mely könnyű és megbízható telepítést tesz lehetővé
  • M10 menetes furatok, melyek segítségével bárhová függeszthetőek a hangsugárzók
  • Euroblock csatlakozók
  • Opcionális transzformátorral 70/100V-os rendszerekhez is csatlakoztathatóak (S8T, és S10T)
  • Könnyű és strapabíró ABS műanyagház, opcionális hordtáska
  • Takarófedél a bemeneteknél, erős alumínium rács
  • Megfelel a  IEC60529 IP-54 szabványnak (por és fröccsenés álló)
  • Fekete (RAL 9011) vagy fehér (RAL 9010) színben rendelhető
  • EASE, CAD & BIM fájlok elérhetősége 
 
   

 
SPECIFIKÁCIÓ
AD-S10T
Felépítés
Kompakt kétutas, bass-reflex rendszerű
Mélyhangsugárzó
10" időjárásálló
(impregnált, papírmembrános)
mélysugárzó, 2,5" / 64 mm
Magashangsugárzó
1" kijáratú, 1,4" tekercsátmérőjű nyomókamrás magassugárzó
Frekvencia tartamány 
 

50 – 19k Hz


Maximális folyamatos hangnyomás
Maximális hangnyomás (csúcs)
 
 

116 dB
122 dB

Névleges impedancia
8 Ohm
Teljesítmény (rms)
 

250 watt

Ajánlott erősítő teljesítmény 500 watt
Védettség
IP-54
Érzékenység (szélessáv)
92dB
Névleges lesugárzási szög
90°
TRANSZFORMÁTOROK (az opcionális ID-8T IntelliDock rögzítő rendszerrel)
Kivezetések
70 V: 100, 50, 25, 12.5W
100V: 100, 50, 25W
KÁVA
Anyag
Fröccsöntött, időjárás- és ütésálló polisztirol
Felület
Fehér vagy fekete (festhető)
Rács
Időjárásálló porszórt alumínium
Csatlakozók
Euroblock csatlakozás párhuzamos (továbbfűző) kimenettel
Mellékelt tartozékok
X-Mount tartókonzol, euroblock castlakozó, bemeneti panel fedél
Opcionális tartozékok YMS10T U-konzol, M10 függesztő készlet
Tömeg
15 kg