AcousticDesign-S8T

 

 QSC AD-S8T

 

   

A QSC AcousticDesign™ sorozata hazánkban is rendkívül népszerű. Többek között éttermek, pub-ok, diszkók és konferenciatermek hangosításához választották már ezeket a 100V-os rendszerben is üzemelő hangsugárzókat. Töretlen népszerűségük kiváló hangminőségüknek és megbízhatóságuknak köszönhető. A család pedig most újabb taggokkal bővült.

A QSC AcousticDesign™ S8T egy kétutas (8”+1.4”), passzív hangsugárzó, amely akár 70/100V-os rendszerekhez is csatlakoztatható, így ideális számos hangosítási feladatra. A QSC új generációs hangsugárzói is a könnyű installáció alapelvére épülnek. Az AD-S sorozat innovációja lehetővé teszi a tervezők és kivitelezők számára, hogy a rendszer a lehető leggyorsabban telepíthető legyen. Ezenkívül az AD-S tökéletes kiegészítője lehet egy nagyobb hangrendszernek is.

A hangszórók egy tartós ABS műanyagból készült kávában kaptak helyet. A DMT™ (Directivity Matched Transition) kialakításnak köszönhetően a keresztezési frekvencián megegyezik a magas- és mélyhangszóró lesugárzási szöge. Egy 1.4”-os nyomókamrás motor felel az S8T-ben a magas hangok megszólaltatásáért, mely a 8”-os mély-közép hangszóróval együtt, teljes sávszélességű reprodukciót biztosít. A maximális minőség elérése érdekében a QSC Intrinsic Correction™ eljárása felel, amely a Q-Sys rendszerekben és az új QSC erősítőkben is egyaránt megtalálható. Transzformátoros kiegészítéssel 70/100V-os rendszerekhez is könnyedén csatlakoztatható, megtartva a kiváló hangminőséget.

A kivitelezők értékelni fogják az egyszerű és rugalmas telepítést, melyet a QSC az S8T kapcsán biztosít. Euroblock csatlakozók segítik a gyors és biztonságos beüzemelést, az új X-Mount™ tartókonzol pedig lehetővé teszi a gyors és egyszerű rögzítést a falfelületre. Segítségével szinte minden helyzetben felszerelhető a hangsugárzó, legyen az vízszintes, függőleges, vagy döntött. A 2013-as InfoComm kiállításon a QSC szabadalmaztatott X-Mount™ tartókonzolt "Best of Show" díjjal jutalmazták.

Az AD-S sorozat könnyedén szerelhető bármilyen síkfelületre. Az X-Mount™ tartókonzol bordázott felülete gondoskodik arról, hogy a beállított pozíció az idő múlásával se módosuljon. Nincs szükség különleges szerszámokra a telepítéshez, vagy a dőlésszög állításhoz. Továbbá, az S8T rendelkezik M10-es furatokkal, melyek segítségével bárhová függeszthető.

Az S8T hangsugárzók megfelelnek az IEC60529 IP-54 szabványnak, így por és fröccsenés állók, porszórt alumínium rácsuk pedig időjárásálló.

Diszkrét, visszafogott megjelenéséhez a felirat nélküli rács is hozzá járul. Alapesetben fekete (RAL 9011) és fehér (RAL 9010) színekben rendelhető, ám opcióként bármilyen színnel elérhető. Az AD-S hangsugárzókat környezetbarát, újrahasznosított papírdobozokba csomagolják a szállítás céljából.

 

 

Jellemzők:

  • DMT™ (Directivity Matched Transition), a keresztezési frekvencián megegyezik a magas- és mélyhangszóró lesugárzási szöge
  • Szabadalmaztatott X-Mount™ tartókonzol, mely könnyű és megbízható telepítést tesz lehetővé
  • M10 menetes furatok, melyek segítségével bárhová függeszthetőek a hangsugárzók
  • Euroblock csatlakozók
  • Opcionális transzformátorral 70/100V-os rendszerekhez is csatlakoztathatóak (S8T, és S10T)
  • Könnyű és strapabíró ABS műanyagház, opcionális hordtáska
  • Takarófedél a bemeneteknél, erős alumínium rács
  • Megfelel a  IEC60529 IP-54 szabványnak (por és fröccsenés álló)
  • Fekete (RAL 9011) vagy fehér (RAL 9010) színben rendelhető
  • EASE, CAD & BIM fájlok elérhetősége 
 
   

 
SPECIFIKÁCIÓ
AD-S8T
Felépítés
Kompakt kétutas, bass-reflex rendszerű
Mélyhangsugárzó
8" időjárásálló (impregnált, papírmembrános) mélysugárzó,
2" / 51 mm tekercsátmérő
Magashangsugárzó
1" kijáratú, 1,4" tekercsátmérőjű nyomókamrás magassugárzó
Frekvencia tartamány 
 

55 – 20k Hz


Maximális folyamatos hangnyomás
Maximális hangnyomás (csúcs)
 
 

113 dB
119 dB

Névleges impedancia
8 Ohm
Teljesítmény (rms)
 

200 watt

Ajánlott erősítő teljesítmény 400 watt
Védettség
IP-54
Érzékenység (szélessáv)
90dB
Névleges lesugárzási szög
105°
TRANSZFORMÁTOROK (az opcionális ID-8T IntelliDock rögzítő rendszerrel)
Kivezetések
70V: 60, 30, 15, 7,5W
100V: 60, 30, 15W
KÁVA
Anyag
Fröccsöntött, időjárás- és ütésálló polisztirol
Felület
Fehér vagy fekete (festhető)
Rács
Időjárásálló porszórt alumínium
Csatlakozók
Euroblock csatlakozás párhuzamos (továbbfűző) kimenettel
Mellékelt tartozékok
X-Mount tartókonzol, euroblock castlakozó, bemeneti panel fedél
Opcionális tartozékok YMS8T U-konzol, M10 függesztő készlet
Tömeg
11kg