QSC K sorozat

QSC K sorozat

 

 

 QSC K sorozat aktív hangsugárzók

 

K8 | K10 | K12 | KSub
 
   

A QSC K sorozat hangsugárzóira 6 év garanciát biztosítunk! Amennyiben már rendelkezel ilyen hangsugárzóval, ide kattintva regisztrálhatod a 6 éves garanciára.

 

A forradalmian új K sorozat trendet teremtett az aktív hangsugárzók között. A kiemelkedő hanghűség, a magas műszaki színvonal és a nagy teljesítmény mindegyik modellben megtalálható, így a kisebb modellek nem a nagyobb testvérek lebutított, olcsóbb változatai.  Mind a négy modell az új fejlesztésű 1000W-os D-osztályú erősítőt kapta meg, mely csatornánként 500W-ot biztosít. Szakítva a hagyományokkal az 1,75"-os magas sugárzók azonosak a három szélessávú modellben, a mélysugárzók pedig ugyanazt a kiváló minőséget tükrözik, így biztosítva a mérettől független páratlan teljesítményt. Lássunk néhány újítást, melyek jellemzőek a QSC aktív hangfalaira.  A DMT™  biztosítja a magas- és mélyhangszóró lesugárzási területének összehangolását.
 

Az Excursion Limiter a membránkitérést folyamatosan követi, és ha túl nagy jel érkezik a mélyhangszóróra, mely akár mechanikai sérülést is okozhat, a védelem egy nagyon keskeny sávszűrő alkalmazásával limitálja a hangszóróra jutó jelet. Ennek előnye a hagyományos, nagy sávszélességű limiterrel szemben az, hogy az adott frekvencián kívüli jelek érintetlenül kerülnek lesugárzásra. A  DEEP™ egy mélyhangkiemelő, mely a hangsugárzó méretét meghazudtoló telt mélytartományt biztosít. A GuardRail™ védelem, ami elsőként a GX sorozatú erősítőkben mutatkozott be, fokozatosan avatkozik be, a nagy jelek korlátozásával, így védve meg az erősítőt és az előadást a természetellenes torzításokkal szemben. A KSub két darab 12”-os hangsugárzót kapott, doboza rétegelt nyírből készül és a könnyebb mozgatás érdekében alacsony zajú görgőkkel van ellátva. A menetes állványcső tartozék, így rezgésmentes rögzítést biztosított a toppoknak.
Lehetőség van a K sorozat minden tagjánál a hangerő vezetékes szabályozására, így egy potenciométer segítségével állítható be az összes hangsugárzó hangereje. A hangsugárzók 5 perc inaktivitás után automatikusan készenléti üzemmódba kerülnek. A függesztési megoldások széles körben lehetővé teszik az élő és telepített alkalmazásokat. A hangsugárzó hátulján kialakított mini keverő XLR, jack és RCA bemenetekkel rendelkezik, mikrofon- és vonalszintű jelek fogadására és lehetőség van 3 hangforrás jelének keverésére és továbbítására akár egy másik hangsugárzóhoz. Emellett közvetlen kimenetek is rendelkezésre állnak, melyek tovább növelik a rendszer rugalmasságát. Színpadi alkalmazásban akár személyi monitorként és DI-box-ként is használható. A beépített EQ több állítási lehetőséget tartogat a felhasználónak. A HF kapcsolót VOCAL BOOST állásban használva a középtartomány kap több hangsúlyt, míg FLAT állásban lineáris az átvitel. Az LF kapcsoló állítható NORM, DEEP és EXT SUB állásba. DEEP állás esetén a mélyfrekvenciák kerülnek kiemelésre, az EXT SUB választása esetén a KSub hangfallal alkot tökéletes rendszert. Az előlapi LED választhatóan vagy a bekapcsolt állapotot, vagy a limiter működését mutatja. Az alkalmazott Tilt-Direct™ mechanizmus révén, az állványon lévő hangsugárzó 7,5 fokos szögben előre billenthető, ezzel segítve a tökéletes lesugárzást.

 

 
 
 
QSC K8 aktív hangsugárzó
QSC K10 aktív hangsugárzó
QSC K12 aktív hangsugárzó
QSC KSub aktív sub
SPECIFIKÁCIÓ
K8
K10
K12
KSub
Kivitel
8" kétutas, trapéz káva, bass-reflex rendszerű
10" kétutas, többcélú, bass-reflex rendszerű
12" kétutas, többcélú, bass-reflex rendszerű
12" mélysugárzó, 4-ed rendű bandpass rendszerű
Mélysugárzó
1db 8"-os
1db 10"-os
1db 12"-os
2db 12"-os
Magassugárzó
1db 1,75"-os, nyomókamrás
1db 1,75"-os, nyomókamrás 1db 1,75"-os, nyomókamrás
-
Frekvencia átvitel
     -6dB
     -10dB
 
66Hz-18kHz
61Hz-20kHz
 
60Hz-18kHz
56Hz-20kHz
 
52Hz-18kHz
48Hz-20kHz
 
48Hz-134Hz
44Hz-148Hz
Lesugárzási szög (-6dB)
105° kúp
90° kúp
75° kúp
-
Maximális hangnyomás (1m)
127dB
129dB
131dB
130dB
Beépített erősítő teljesítménye, osztálya
 
1000W, D
 
1000W, D 
 
1000W, D 
 
1000W, D 
Átlagos áramfelvétel (zene)
1,13A
1,13A
1,13A
1,13A
KÁVA
Anyag
Ütésálló ABS
Nyír rétegelt lemez
Felület
Fekete festés
Szövethatású fekete festés
Rács
Porfestett, perforált acél
-
Kezelőszervek
Erősítés A/B , Mic/Line kapcsoló, Mély/magas üzemmód, előlapi LED funkció
+ polaritás kapcsoló
Kijelző LED-ek
Bekapcsolás, Signal, Limiter
Csatlakozók
Szélessávú hangsugárzók:
- szimmetrikus 6,3mm jack és XLR mama mikrofon vagy vonal szintű bemenet
- szimmetrikus 6,3mm jack és XLR mama vonal szintű bemenet
- sztereó RCA vonal szintű bemenet
- 2db szimmetrikus XLR papa szélessávú vonalszintű kimenet
- szimmetrikus XLR papa szélessávú vonalszintű mix kimenet
- erősítés távszabályzó
 

Mélysugárzó:
- Két szimmetrikus 6,3mm jack és XLR mama vonal szintű bemenet
- 2db szimmetrikus XLR papa szélessávú vonalszintű kimenet
- erősítés távszabályzó
Nettó tömeg
12,2kg
14,5kg
18,6kg
33,6kg